Onlangs hebben we als orkest voor het eerst digitaal samengespeeld. Alhoewel er natuurlijk niets boven echte repetities en concerten gaat, verliep deze cyberbijeenkomst toch heel bevredigend en succesvol. Als platform gebruikten we het gratis Jamulus dat sinds 2006 wereldwijd wordt ingezet voor musiceren en lesgeven op afstand. En het technische team van Muziekmeesters Westland bood daarbij de ondersteuning die we op onze eerste schreden nodig hadden – waarvoor veel dank! Op deze basis bleek het niet alleen goed mogelijk om vanuit de eigen studeerkamer samen te musiceren, maar ontstond er ook een gevoel van echt samenzijn. Al met al een mooie oplossing in Coronatijden.

Na deze succesvolle pilot willen we snel op dit pad verdergaan. Daarbij is het onze inzet om de kennis en ervaring die we opdoen niet voor onszelf houden, maar met geïnteresseerde koren te delen. Wij zijn immers wederzijds afhankelijk van elkaar.

We houden u op de hoogte.

Categorieën: koren en corona