Op zaterdag 13 november vond ons bijzondere samen zing- en speelevenement Terug naar het concertpodium plaats. Ondanks de ingelaste extra coronamaatregelen die nota bene precies op deze dag ingingen, kwam een aanzienlijk aantal zangers afkomstig uit maar liefs 16 verschillende koren naar Poeldijk om met dirigent Bernhard Touwen enkele mooie koorwerken in te studeren. Later die dag voegden zich de musici van RBO Sinfonia daarbij om het geheel van een orkestrale begeleiding te voorzien. Na een gezamenlijke repetitie werd het resultaat van deze inspanningen in een kort concert gepresenteerd, dat middels een live stream voor belangstellenden was te volgen. Het resultaat mocht er zijn. Iedereen genoot van het repertoire, de bijzondere muzikale momenten en van het feit dat er na lange tijd weer collectief gemusiceerd kon worden. Er gaat immers niets boven live en in gezamenlijkheid iets moois op de planken brengen. Uit de vele positieve reacties na afloop bleek dat het evenement in een grote behoefte had voorzien en was de wens naar herhaling vaak te horen. Wij zijn momenteel aan het onderzoeken of we in de (naaste) toekomst vergelijkbare projecten kunnen organiseren.


Terug naar het concertpodium werd mogelijk gemaakt door ruimhartige steun van Prins Bernhard Cultuurfonds en VSBfonds.

Hieronder een clip van de uitvoering van Cantique de Jean Racine van Gabriel Faure tijdens het streamingconcert.

En tenslotte een korte fotoimpressie van het evenement.

Categorieën: Geen categorie